Impact OMI

OMI is een sociale onderneming. We onderscheiden ons van ‘gewone’ ondernemingen omdat we geen standaard businessmodel hebben maar een IDBM; een Impact Driven Business Model waarbij we gaan nadenken en werken aan een positieve impact/meerwaarde voor onze samenleving. Sociale ondernemingen hechten groot belang aan verbinding maken binnen of buiten hun sector om hun meerwaardedoelen te bereiken.

  Beschikbare microsponseringen.

  In het geval van OMI betekent dit:

  • Professionele ondersteuning aanbieden in het opruimen van particuliere woon – en werkruimtes met als meerwaarde aandacht voor het welzijn van de betrokkenen.
  • Het aanbieden van herstelgericht begeleidingen, een begeleidingsmethode die nog te weinig ingang vindt in ons regionaal ambulant welzijnsnetwerk.
  • De intentie (oa. via microsponsering) om bovenstaande diensten ook beschikbaar te stellen voor mensen met een laag inkomen.
  • We hierbij de meerwaarde van Ervaringsdeskundigheid in al zijn vormen aantonen.

   

  Onze gerealiseerde microsponseringen.

  Sociale project:

  ART IN EXILE
  Crowdfunding vanaf 6 maart t.e.m. 3 mei ’21

  De corona lockdown heeft in velen van ons de kunstenaar naar boven gebracht. Op sociale media zagen we de meest prachtige werken voorbijkomen. Dit geldt ook voor twee groepen die het in het afgelopen jaar bijzonder zwaar hebben gehad: studenten en mensen in (psy) herstel. Met het project Art in Exile willen we op een inclusieve en empowerende manier hun opmerkelijke veerkrachtverhaal brengen en hen een hart onder de riem steken.

  Verwacht een lach, een traan, en vele boeiende verhalen…

  ART IN EXILE: DE TENTOONSTELLING

  In het voorjaar willen we kunstwerken van twee getalenteerde en beproefde groepen samenbrengen en publiekelijk tentoonstellen: studenten en mensen in (psy) herstel. Meestal komen zij noodgedwongen in crisissituaties samen, ditmaal is creativiteit het gedeelde thema.

  We exposeren deze anonieme werken met een persoonlijke anekdote van de kunstenaar en hopen zo vonkjes van begrip en herkenning bij de bezoekers naar boven te brengen.

  De werken en verhalen zullen gratis op verschillende locaties in Kortrijk en Ieper te zien zijn, waaronder Zaal BK6, de Kazematten en in het najaar van ’21 op Vives Hogeschool campus Gezondheidszorg.

  Art in Exile Instagram account.

  ART IN EXILE behaalt haar doel!

  Om de tentoonstellingen te realiseren, deden we met deze campagne een oproep voor een financieel steuntje in de rug om creatievelingen de kans te geven met hun talenten naar buiten te komen.

  Wat we over hebben na de crowdfunding wordt in de microsponsering van sociale onderneming OMI ingebracht om mensen met een laag inkomen en begeleidingsnood te kunnen ondersteunen. Met een bedrag van 35 euro kunnen we al een gezin anderhalf uur ondersteunen in opruim- en/of herstelcoaching.

   

  Bedankt! We sloten onze crowdfundingcampagne op 4 mei ’21 af met een cijfer dat 109% van ons streefbedrag bedroeg!
  Na de eerste weken exposeren en enkele donaties verder kwamen we op 125% van ons budget, waauw!

  Na de eerste expo in Kortrijk berekenden we hoeveel microsponseringen we behaalden boven ons streefbedrag van €3000 en deze bedroeg 14!
  Na 2 expo’s en bij de start van ons toonmoment op Vives Hogeschool, konden we ons expomateriaal een circulair leven geven en bracht dit onze teller op 22 sponseringen!!!

  ART IN EXILE vind je op onze Facebook pagina en Instagram.

  Met bijzondere dank aan onze geweldige partners en sponsors: vzw Wit.h, Café BK 6,  Hedera centrum voor psychische revalidatie, Living Tables, POWEr Provinciaal Overleg West-Vlaamse Ervaringsdeskundigen, Slowwings barista’s, Vives hogeschool Kortrijk departement gezondheidszorg, Koen Demuynck netwerkcoördinator Netwerk Kwadraat, Valentijn Despeghel Schepen van Cultuur Ieper en Inloophuis Thus Poperinge.