Wie ben ik

Over mij

Mijn naam is Iris Turck en ik ben een kind van de jaren ’80. Ik voel me niet speciaal verbonden met een  gemeente of stad maar voel mij wel een echte Westhoekse. Partner en mama van een flinke zoon die de kleuterjuffen pleziert met zijn eindeloze praatjes en kunstjes :-).

Een vergeten zwemkaart deden mij en mijn zoontje het zwembad herontdekken.
Daarnaast heb ik mijn vioolstudies opnieuw hervat maar deze keer maak ik de overstap van de klassieke naar de folkafdeling. Mijn zoontje vervoegt mij en samen met een Suzuki-expert enthousiasmeren we hem voor het vioolspel.

Voor regio Ieper/Poperinge ben ik vrijwillig belangenbehartiger voor mensen in psychisch herstel. Dit doe ik samen met gelijkgestemden in de lokale Werkgroep Ervaringsdelen (WED). In zowel provinciale als nationale belangenorganisaties ben ik eveneens terug te vinden.

Creatief zijn, lezen, kunst en cultuur, de wereld afreizen zijn dingen waar ik van geniet maar helaas ontbreekt de tijd vaak.

OMI wil mens- en milieuvriendelijk zijn

Vakbekwaamheid 

Als Professional Organizer werd ik opgeleid door Dominieke Van Den Bossche in CVA Brugge te VIVES. Voor zowel het theoretische als praktische gedeelte studeerde ik in 2018 af met ‘grootste onderscheiding en gelukwensen van de examencommissie’.

Specialisaties

Welzijn is heel belangrijk tijdens mijn werk als Professional Organizer daar de twee vaak onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Mijn bachelor Maatschappelijk Assistent bij KATHO (het huidige VIVES) geeft mij heel wat extra vaardigheden en kennis om mee te werken. Als actief Ervaringswerker in de regio weet ik welke diensten waarvoor staan en welke resultaten ze neerzetten op de werkvloer.

In het najaar van 2020 voltooide ik de opleiding tot Ervaringsdeskundige in de Gezondheidszorg bij vzw Uilenspiegel in Leuven.

Ik beschik over een secundair Handelsdiploma van T.I. Heilige Familie te Ieper wat mij een bekwame en bewuste administratieve organizer maakt.

Mijn persoonlijke levenssfeer is doordrongen van minimalistisch en milieuvriendelijk leven. Uit bezorgdheid voor onze planeet maar vooral onze kinderen en (ongeboren) kleinkinderen. Het is gemakkelijker ons hoofd hiervoor weg te draaien maar éénieder kan hier zijn steentje in bijdragen hoe klein of groot dit ook is.

Minder spullen  aanschaffen (consuminderen) zorgt bovendien voor ruimtelijke en financiële vrijheid waardoor ik meer vrije tijd krijg. Heel veel wins dus!

Het milieuvriendelijk leven heb ik met vallen en opstaan gradueel in ons gezinsleven geïntroduceerd. Waar kunnen we een verschil maken? Wat werkt voor ons?