Wie ben ik

Over mij

Mijn naam is Iris Turck en ik ben een kind van de jaren ’80. Ik voel me niet speciaal verbonden met een  gemeente of stad maar voel mij wel een echte Westhoekse. Partner en trotse mama van een flinke zoon.

Ik ben jarenlang klassiek amateurvioliste geweest en maakte daarna de overstap naar de lokale folkafdeling, een genre dat mij als kind al greep en een levenslange passie blijft. Ik hou er ook van het genre als toeschouwer te gaan beluisteren.

Creatief zijn, lezen, kunst en cultuur, de wereld afreizen zijn dingen waar ik van geniet maar helaas ontbreekt de tijd vaak.

 

OMI wil mens- en milieuvriendelijk zijn

Vakbekwaamheid 

Als Professional Organizer werd ik opgeleid door Dominieke Van Den Bossche in CVA Brugge te VIVES. Voor zowel het theoretische als praktische gedeelte studeerde ik in 2018 af met ‘grootste onderscheiding en gelukwensen van de examencommissie’.

Specialisaties

Welzijn is heel belangrijk tijdens mijn werk als Professional Organizer daar de twee vaak onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Mijn bachelor Maatschappelijk Assistent bij KATHO (het huidige VIVES) geeft mij heel wat extra vaardigheden en kennis om mee te werken. Als actief Ervaringswerker in de regio weet ik welke diensten waarvoor staan en welke resultaten ze neerzetten op de werkvloer.

In het najaar van 2020 voltooide ik de verkorte opleiding tot Ervaringsdeskundige in de Geestelijke Gezondheidszorg in Leuven.

September 2021 startte ik een 4-jarige opleiding tot Integratief Psychotherapeut bij de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie (AIHP).
Zo hoop ik in de toekomst mensen diepere inzichten bij te brengen en hen bij fundamentele vraagstukken zelf verder te kunnen begeleiden. Zo kan de vertrouwensband verdergaan en gewerkt worden aan bvb hoe gelukkiger in het leven staan of het verkennen van  de mogelijkheden tot zelfontplooiing.

Ik beschik over een secundair Handelsdiploma van T.I. Heilige Familie te Ieper wat mij een bekwame en bewuste administratieve organizer maakt.

In september 2021 kon ik vele passies en capaciteiten bundelen en ging ik professioneel aan de slag als parttime ervaringsdeskundig hulpverlener bij Covias. De zo belangrijke cliëntvertegenwoordiging, die zovelen in herstel missen of die er gewoonweg niet blijkt te zijn in de praktijk, kan ik nu zelfs helpen vorm geven en praktisch uitvoeren.

Mijn persoonlijke levenssfeer is doordrongen van minimalistisch en milieuvriendelijk leven. Uit bezorgdheid voor onze planeet maar vooral onze kinderen en (ongeboren) kleinkinderen. Het is gemakkelijker ons hoofd hiervoor weg te draaien maar éénieder kan hier zijn steentje in bijdragen hoe klein of groot dit ook is.

Minder spullen  aanschaffen (consuminderen) zorgt bovendien voor ruimtelijke en financiële vrijheid waardoor ik meer vrije tijd krijg. Heel veel wins dus!

Het milieuvriendelijk leven heb ik met vallen en opstaan gradueel in ons gezinsleven geïntroduceerd. Waar kunnen we een verschil maken? Wat werkt voor ons?