Professional organizer

Een professional organizer is iemand die op maat gaat werken bij mensen thuis. Hoekjes, kamers, werkplekken en huizen worden opgeruimd wat een hele organisatie vraagt. Het kan gaan van enkele tips tot levensveranderende begeleidingen waar mensen opnieuw het leven in eigen handen nemen.

Niet onbelangrijk bij deze laatste is dat bij gedragsverandering heel wat emotioneel zwaar werk verzet moet worden waarbij mogelijk specialisten betrokken worden (klinisch psychologe, rouwcoach, traumabegeleider, etc). Het is een ‘soulsearching’ over wat jij nu eigenlijk wil nodig hebt in het leven en waarbij jouw organizer je bijstaat. Een aantal methoden uit het ‘herstelgericht werken’, zoals zelfreflectie en zelfzorg, kunnen hier bovendien hun nut bewijzen.

Professional Organizer vs. Opruimcoach

Waarom gebruik ik niet gewoon de nederlanstalige term?! Omdat dit simpelweg niet de hele lading dekt. Ik ben vaak een opruimcoach maar meestal voel ik me een organiseerder; inschattingen en planningen maken, DIY (do it yourself), derden betrekken bij de werken, ramenwasser, emotionele ondersteuning bieden, poetshulp, bemiddelaar, naaister, manusje-van-alles,…. Gelukkig is het net dit organiseren en schakelen tussen de verschillende ‘petjes’ wat ik leuk vind en sterk in ben ;-).

Professional Organizing vraagt vaak verbinding…

Ik kan heel wat voor je betekenen; ondersteunen in opruimen, helpen in een aantal inzichten, samen routines uitdenken,… maar dit is vaak pas het begin. Vanuit mijn humane opleidingen en ervaringen in het werkveld ben ik er meer en meer van overtuigd dat goede verbindingen maken uiterst belangrijk is om blijvend succes te behalen. Betekenisvolle naasten zijn zeer belangrijk in het leven alsook het aan je zijde brengen van de nodige gespecialiseerde diensten. Deze diensten kunnen zowel uit de profitsector als non-profit komen, discretie wordt steeds gevraagd.